Ars Ratiocinandi

Het boek

Het eerste boek in de reeks Ars Ratiocinandi, Out of the box denken, zal beschikbaar zijn tegen januari 2022. U kan het hier al vooraf bestellen. U kan natuurlijk ook het eBoek kopen (op alle relevante platformen) of het boek bestellen via uw favoriete boekhandel.

Wenst u het boek vooruit te bestellen, dan ontvangt u zowel het boek (gedrukt) als het eboek (ePub) de week voor de officiële publicatie datum.

Wat is out of the box denken?

Ik twijfel er niet aan, ook u zal wel eens aangemaand zijn om ‘out of the box’ te denken.  Misschien was het wanneer u om meer budget of resources vroeg om een project af te werken.  Of misschien toen u enig protest liet horen tegen de zoveelste vraag om moeilijke veranderingen door te voeren, of bij die besparingsronde, of bij dat probleem met die medewerker of die klant of die productieverhoging… De kreet is veelgehoord, de antwoorden over ‘hoe u dat dan moet doen’ zijn schaarser.  We gaan er veelal van uit dat mensen dat zelf maar moeten uitzoeken.  We betalen onze mensen daar toch voor.

Creativiteit zien we meestal als het domein van artiesten, marketeers en ondernemers.  De doordeweekse medewerker of managers, collega’s of vrienden associëren we zelden met deze hoogvliegers in creativiteit.  Nochtans vergt het heel wat creativiteit om succesvol te werken en te managen.  Doorheen de jaren heb ik heel wat mensen ontmoet die best in een jazz ensemble zouden kunnen fungeren.  Improvisatie en creativiteit waren vaak de sleutels tot hun succes.  Ze toverden oplossingen uit hun hoed die niemand anders gezien had.  Doorheen dit boek zullen we hen en hun oplossingen leren kennen.

Maar even terug; ik twijfel er niet aan, ook u zal wel eens aangemaand zijn om ‘out of the box’ te denken.  Maar hoe doet u dat dan?  Niemand zal u vertellen hoe dat moet.  En net daar gaat dit boek over.

Out of the box denken

Out of the box denken vooruitbestellen

Wenst u het boek vooruit te bestellen, dan kan u dat binnen enkele weken via deze pagina. U krijgt als eerste het boek toegezonden in de laatste week voor de officiële lancering. Als bonus ontvangt u een uitnodiging voor het gratis volgen van een (online) lezing/workshop over het boek.

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze worden uitsluitend gebruikt voor de goede werking van deze site, we verzamelen verder geen gegevens over uw gebruik. Door door te gaan accepteert u deze cookies. (indien u tot bij mij komt, krijgt u er nog een tas koffie bij)